Activiteiten

Online ademhalings-en ontspanningsoefeningen op 27 mei van 15.30 tot 17.00 uur

Inloophuis De Rose-Linde biedt in samenwerking met het Bravis ziekenhuis op donderdag 27 mei 2021 een online bijeenkomst ademhalings-en ontspanningsoefeningen aan. Deze online sessie begint om 15.30 uur tot 17.00 uur en wordt begeleid door een gespecialiseerde ergotherapeut. Iedereen die kanker heeft (gehad) is van harte welkom zich aan te melden. Meld je per e-mail of telefonisch aan voor 24 mei. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.


Online sessie smaakverandering op 3 juni 2021

Reuk en smaakverandering(en) komen regelmatig voor bij mensen met kanker. Klachten die kunnen optreden zijn veranderingen in smaakbeleving, een mindere of versterkte smaak en zelfs een vieze smaak in de mond. Eten smaakt hierdoor anders dan je gewend bent en maaltijden kunnen een teleurstelling worden. Deze veranderingen in smaak kunnen door de ziekte zelf of door de behandelingen veroorzaakt worden.
Op donderdag 3 juni 2021 is er van 15.30 tot 17.00 uur een online bijeenkomst over smaakverandering en smaaksturing. Een gespecialiseerde diëtiste zal ingaan op smaakverandering. Maar in deze sessie willen we vooral samen met u kijken waar uw smaakvoorkeuren liggen en zullen we u tips geven hoe u bij uw voeding rekening kunt houden met deze voorkeuren. Ook deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Bravis ziekenhuis. Meld je aan voor 31 mei, er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.


Gevoelens toevertrouwen aan papier, start op donderdag 17 juni 2021

Gevoelens van je af schrijven kan helpen bij de verwerking van emoties. Op donderdag 17 juni start daarom in het inloophuis een nieuwe activiteit: gespreksgroepen in combinatie met poëzie. Angeliena Huis zal je helpen om op een ontspannen en creatieve manier je gevoelens op te schrijven en zo ruimte creëren voor rust en verwerking.
Deze activiteit zal plaatsvinden in totaal 3 bijeenkomsten, op donderdagen 17, 24 juni en 1 juli 2021, van 09.15 tot 12.00uur in het inloophuis. (Inloop om 09.00 uur). Geef je op voor 31 mei, er kunnen maximaal 4 personen deelnemen.


Kom meer in beweging, online samen met het inloophuis

Bewegen is voor iedereen goed…en het hoeft echt niet altijd een opgave te zijn. Inloophuis De Rose-Linde zal binnenkort een online laagdrempelige bewegingssessie organiseren. Doel van deze online bijeenkomst is het laten ervaren dat het doen van lichamelijk oefeningen makkelijk vanuit huis kan en het trainen en stimuleren van je spieren je een goed gevoel zal geven. Lichaamsbeweging werkt preventief, versterkt het immuunsysteem en helpt mee aan een gezond gewicht, wat de kans op herstel vergroot.
De datum van de online sessie is nog niet bekend. Deze zal via onze website en facebook/Instagram bekend worden gemaakt. Als je geïnteresseerd bent, geef je dan alvast op via info@inloophuisderoselinde.nl of telefonisch via 0641282046. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Ook hiervoor geldt dat je contact kunt opnemen met het inloophuis voor hulp of vragen over het online volgen van een activiteit.


Nieuwe activiteit: samen fietsen!

Het inloophuis start nog een nieuwe bewegingsactiviteit, namelijk een klein uurtje per week op normale tempo samen inde natuur fietsen. Binnen de mogelijkheden van de RIVM-maatregelen willen we gasten van het inloophuis samen laten fietsen, onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en gebruik makend van mooie fietsroutes. We zijn benieuwd of hier voldoende animo voor is om er een wekelijkse activiteit van te maken. Data zullen later bekend worden gemaakt. We horen graag van je als je mee wilt doen. Geef dit aan per e-mail, telefonisch, of via onze gastvrouwen.


Nieuwe activiteit: samen op de scootmobiel!

Ook voor mensen met een beperking willen we een buitenactiviteit opzetten, namelijk samen met bijvoorbeeld een scootmobiel of een driewieler buiten een route afleggen. Als dit je leuk lijkt, geef het dan ons aan. Wij zijn benieuwd of hier animo voor is en zullen daarna concrete data inplannen en leuke routes uitstippelen. De bedoeling is om dit wekelijks max. 30-60 minuten te doen, waarna een kopje koffie gedronken kan worden in het inloophuis. Uiteraard houden we ook hierbij rekening met de RIVM-richtlijnen en zal er 2 aan 2 gereden worden, op 1,5 meterafstand. We horen graag van je.


Keramieken op woensdag 9 juni

Het is al weer een tijd geleden dat gasten van het inloophuis onder leiding van Nathalie Vrienten konden keramieken en mooie beeldjes konden maken. Nathalie is nog steeds beschikbaar en wil graag samen met gasten op woensdagochtend 9 juni een begin maken. Het keramieken is dan van 09.00 tot 11.30 uur. Als je geïnteresseerd bent, laat het ons weten. Er is een eigen bijdrage van € 5,- per persoon. Het keramieken zal daarna in september weer hervat worden. Ook voor deze activiteit geldt dat het aantal deelnemers door de coronamaatregelen beperktis (maximaal 4 personen) en wij de groepen zo flexibel mogelijk willen houden. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk mensen gedurende het jaar deelnemen aan de activiteit.


Bloemschikken op woensdag 30 juni

Op iedere laatste woensdag van de maand van 14.00 tot 15.00 uur willen we weer de activiteit bloemschikken organiseren. Omdat het aantal deelnemers door de coronamaatregelen beperkt is (maximaal 4 personen), zullen wij de groepen gedurende het jaar zo divers en flexibel mogelijk houden. Heb je interesse, geef het aan via de telefoon, e-mail of via onze gastvrouwen. Er is een eigenbijdrage van €7,50 per persoon. 


Aan de wandel!!

Kanker en de behandeling ervan hebben een behoorlijke impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het gevolg is verlies van lichamelijke conditie en vaak ontstaat er vermoeidheid die extreme vormen aan kan nemen.

Wandelen binnen de grenzen van de eigen mogelijkheden kan een belangrijke bijdrage leveren aan het opbouwen van de conditie en mede zorg dragen aan herstel.

Inloophuis De Rose-Linde biedt  de mogelijkheid om wekelijks onder begeleiding van een ervaringsdeskundige en een wandelcoach te gaan wandelen. We onderzoeken samen met u de wensen en mogelijkheden om door middel van wandelen weer evenwicht en balans te vinden binnen uw herstel. Ook is dit een moment om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Aan het einde van de wandeling is er de mogelijkheid om koffie en thee te drinken.

Wanneer: iedere maandag vrijdagochtend
Tijd: 9.30-10.30
Waar: Inloophuis De Rose-Linde, Langdonk 5 in Roosendaal.
Aanmelden: vooraf aanmelden is prettig, maar u mag ook gewoon binnenlopen.
Telefoon: 0165-751276
E-mail: info@inloophuisderoselinde.nl
Facebook: www.facebook.com/inloophuisderoselinde
Contactpersonen: Ankie Rommens